O nas

Smo mlada ekipa z veliko izkušnjami.

Ekipa

Tjaša Kosmač

doktorica veterinarske medicine
direktorica

Rojena leta 1979 v Šempetru pri Gorici. Od malega so me zanimale živali, zato sem po končani osnovni šoli nadaljevala šolanje za veterinarske tehnike v Ljubljani. Po uspešno opravljeni maturi sem se vpisala na Veterinarsko fakulteto, ki sem jo leta 2004 tudi uspešno zaključila. Kot štipendistka Veterinarske uprave sem svojo prvo zaposlitev dobila na veterinarski inšpekciji, vendar me to delo ni niti malo veselilo, ker to ni bilo delo z živalmi, ki sem ga želela. Štiri leta kasneje sem se odločila, da to pustim za seboj in vstopim v svet veterine za male živali, ki ga poznam in živim še danes. Sledila so leta učenja, odrekanj, izobraževanj, vzponov in padcev, vse skupaj pa je zorelo v idejo, da bi nekoč delala nekaj svojega. Ko sem na svoji poti do končne ideje srečala še enako mislečega sodelavca Matjaža, je bila ideja nove veterine “zapečatena”. Ker mi znanje in napredek v poklicu, ki ga opravljam, pomenita največ, se redno izobražujem doma in v tujini. Dermatologija, interna medicina in kirurgija mehkih tkiv so področja, ki jih imam najraje, zato jim posvečam največ časa. Opravljen imam izpit za vzrejnega referenta pri Kinološki zvezi Slovenije, od leta 2018 sem zaradi potreb dela v Veliki Britaniji tudi članica Royal College of Veterinary Surgeons (MRCVS). V privatnem življenju sem ponosna lastnica tibetanskega mastifa in treh mačk – dveh posvojenih in enega bengalskega. Paket domačih živali pa dopolnjuje 16 let stara šoja. Veterina je moj način življenja, prostega časa ni prav veliko. Kar pa mi ga ostane, ga največkrat preživim s svojimi najdražjimi, če se le da nekje v naravi, aktivno in daleč od ponorelega sveta. V družbi dobre hrane, pijače in norih idej.

Maja Vavken

doktorica veterinarske medicine

Rojena leta 1996 v Ljubljani. Ljubezen in želja po delu z živalmi me spremlja že od malih nog. Kot otrok sem veliko časa preživela pri starih starših na kmetiji, kjer sem se naučila spoštovanja do živali. Po zaključeni biotehniški gimnaziji sem svojo pot nadaljevala na Veterinarski fakulteti v Ljubljani, kjer sem v začetku leta 2022 pridobila naziv doktorice veterinarske medicine. Takoj po opravljeni diplomi sem se kot veterinarka zaposlila na veterinarski ambulanti za male živali, z začetkom leta 2023 pa sem se pridružila ekipi na kliniki Etvetera. Ukvarjam se predvsem z interno medicino, zanimata pa me tudi kirurgija in ultrazvočna diagnostika. V prostem času mi družbo delata psička Ajša in kunčica Daisy.

Urša Luštrek

doktorica veterinarske medicine

Opis v pripravi.

Živa Prelogar

veterinarska tehnica

Rojena leta 1991 v Kranju. Lahko bi rekli, da mi je bila ljubezen do živali položena že v zibelko, spremljajo me že od majhnih nog. Zato sem se po končani osnovi šoli vpisala na srednjo veterinarsko šolo v Ljubljani, ki sem jo leta 2010 uspešno zaključila. Od leta 2011 delam v veterinarski praksi. Pri mojem delu so mi še posebno ljube mačke, zato me velikokrat kličejo kar mačja mama. Ljubezen do mačk se izraža tudi izven službe, saj sem lastnica kar osmih mačk, ki jim družbo delata dva kužka. Ko mi ostane še kaj prostega časa, se rada ukvarjam s fotografijo. Redno se izobražujem na seminarjih za veterinarske tehnike, tako doma, kot tudi v tujini.

Matjaž Thaler

veterinarski tehnik

Rojen leta 1990 v Ljubljani. Po zaključeni osnovni šoli v Škofji Loki sem se leta 2004 vpisal na Gimnazijo Škofja Loka, ki sem jo leta 2008 uspešno opravil. Študij sem nadaljeval na Fakulteti za upravo, vendar mi šolanje v tej smeri ni priraslo k srcu, zato sem iskal alternativne možnosti svoje poklicne usmeritve. Leta 2013 sem se vpisal na Biotehniški izobraževalni center v Ljubljani, smer veterinarski tehnik (izobraževanje za odrasle). Ker mi je bilo področje veterine zelo zanimivo, sem v naslednjih 2 letih opravil vse obveznosti diferencialnih izpitov ter obvezne prakse in leta 2015 z uspešno opravljeno maturo izobraževanje zaključil. Od takrat dalje delam kot veterinarski tehnik. Leta 2019 sva skupaj s Tjašo ustanovila Etvetero in tako začrtala smer projektu svoje veterine.  Zaradi narave dela v veterini je prostega časa bolj malo, ko pa pride na vrsto, mi družbo dela muc Kosobrin, ki poskrbi za marsikakšno prigodo, nasmešek, pa tudi dodaten siv las.